Blogi, jossa ryhmä judokoita pohtii asioita punaisesta neliöstä ja sen ympäriltä.

"Judon harjoittelu jatkuu aina. Vain kuolema voi sen keskeyttää."

-Max Jensen-


"Judon harjoittelu jatkuu aina. Vain kuolema voi sen - hetkeksi - keskeyttää."

- Yjä Ekholm-

sunnuntai 16. syyskuuta 2018

PUNAINEN NELIÖ


Punainen neliö voisi viitata moneenkin asiaan erään naapurimaan merkittävästä paikasta ihmisoikeustaisteluun vähemmistön puolesta. Tällä kertaa sillä tarkoitetaan kisatatamia.

    Kisatatami on hieno paikka. Siellä pitää pysyä tiettyjen rajojen sisällä ja toteuttaa itseään silti parhaansa mukaan. Siellä pitää taistella. Siellä pitää löytää ratkaisu kovassa tilanteessa. Välillä kaikki sujuu niin kuin suunnittelet - ja välillä tuntuu, kuin taistelisit luonnonvoimia vastaan. Joskus tunnelma on kuin taulussa, jota itse maalaat täydellisellä ajoituksella ja liikkeillä - joskus taas kyseessä ovat lähinnä ne kuuluiset veri, hiki ja kyyneleet. Punaisessa neliössä voi kokea lähes ekstaattisia onnistumisen kokemuksia - ja toisaalta nöyryytyksen ja pettymyksen huipentumia. Siellä voi tulla vastaan kaikenlaista väliltä subliimi kaikkivoipaisuus - "joku hieroo naamaa mattoon niin fyysisesti kuin psyykkisestikin."

    Kuulostaako tutulta?

    Niin pitäisikin.

    Oikeastaa punainen neliö voi olla itse elämän vertauskuva - se on kuin toiminta-alue, jonka puittessa päivämme rakennamme haasteesta ja tavoitteesta toiseen. Niinpä tämä blogi käsitteleekin judoa unohtamatta ajoittaista filosofointia.


Tatami

    
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti